Palveluiden ja tuotteiden markkinointi helpommaksi

October 31, 2016 no comments

marketing-1466315_640Läsnäolo sosiaalisessa mediassa on avainsana sekä suurten että pientenkin yritysten markkinoille. Mikäli yritys osaa implementoida oikein strategiansa ja valita oikean tai oikeat sosiaalisen median kanavat, lopputuloksena voi tulla hurjakin määrä menestystä yritykselle.

Toimintasuunnitelma sosiaaliselle medialle on kaiken A ja O

Miten yritys sitten voi markkinoida palveluitaan ja tuotteitaan sosiaalisen median verkostossa? On ensiarvoisen tärkeää, että yrityksellä on suunnitelma miten se aikoo toimia eri sosiaalisissa medioissa, missä medioissa se haluaa olla läsnä ja miten se aikoo toimia. Eri sosiaalisen median kanavat toimivat eri tavalla ja kaikilla on ns. oma tehtävänsä. Samalla tavalla, kun joka vuosi laaditaan budjetit yrityksen eri osastoille ja toiminta- ja businessryhmille, budjetti ja toimintasuunnitelma pitäisi laatia sosiaaliselle medialle.

Ellei yritys tiedä minne se haluaa päätyä, lopputuloksena on vain resurssien ja ajan tuhlausta, koska toiminnat eivät päädy mihinkään actioniin. Yritykselle pitää olla selvää mitkä heidän tavoitteensa ovat, mitä he haluavat irti sosiaalisesta mediasta, kuka tai ketkä ovat kohderyhmiä ja millaisen viestin yritys haluaa lähettää kohderyhmälleen jne.

Sosiaalinen media ei toimi kuten tarjousmainokset tai perinteinen mainonta. Sosiaalinen media perustuu strategiaan ja toimintasuunnitelmaan. Yrityksen pitää suunnitelma tarpeeksi hyvin millä sotasuunnitelmalla se aikoo vallata eri sosiaalimediat.

Hakukoneoptimointi apuun

Pitää selvittää millä avainsanoilla ihmiset etsivät heidän tuotteitaan tai palvelujaan ja millaista sisältöä ihmiset etsivät. Sosiaalisessa mediassa markkinointi ei tarkoita pelkästään tarjouskampanjoiden luomista, vaan itse asiassa kaiken A ja O on hyvä sisältö. Sisältö ei ole pelkästään tuotelistauksia tai tuotteiden esittelyä, vaan kaikkea siihen liittyvää. Mikäli yrityksen ”niche” eli markkinarako on terveelliset jälkiruoat, voivat he tuotteidensa lisäksi kertoa eri terveyteen liittyvistä seikoista.

Esimerkiksi jälkiruoista puhuttaessa – mitä haittaa valkoinen sokeri tekee, miten rasvat ja varsinkin huonolaatuiset rasvat toimivat kehossa, mitä vaikutusta maitotuotteilla on jne. Tuotteiden esittelyn lisäksi voi tehdä resepti esittelyjä, videopätkiä, julkistaa tutkimuksia tietystä terveyteen liittyvästä asiasta ja kertoa miten heidän tuotteillaan kyetään auttamaan samassa asiassa jne.

On ensiarvoisen tärkeää, että yrityksen tarjoama sisältö on ainutlaatuista, erilaista ja tarjoaa tietyn arvon asiakkaalle. Yrityksen pitäisi miettiä ”miksi joku lukisi tarjoamaansa sisältöä?”. Jos yritys onnistuu luomaan tietynlaisen yhteyden asiakkaaseen ja asiakas kokee, että juuri tämä yritys on ns. ”in” hänen elämässään, hän aivan varmasti ostaa ko. tuotteita ja puhuu niiden puolesta.

Sosiaalinen media ja internet sivut

Sosiaalisen median lisäksi yrityksellä tietenkin on omat verkkosivut, jotka tavallaan toimivat äitihahmona koko strategialle. Sosiaalisen median kautta yritetään kasvattaa nettiliikennettä kotisivuilla. Siksi monet yritykset kirjoittavat blogia jonka sisältöä sitten jatketaan eri sosiaalisen median alustoille linkkien avulla.

Näin saadaan houkuteltua uudet asiat vierailemaan blogissa ja yrityksen nettisivuilla, mikä lisää yrityksen hakukoneoptimointia ja tarjoaa mahdollisuuden pyytää vierailijalta hänen yhteystietonsa. Eräs vanha ja aina pätevä seikka on seurata mitä kilpailijat tekevät ja yrittää ymmärtää heidän strategiansa taakse. Näin saadaan ideoita ja varsinkin jos tiedetään, että tietyllä kilpailijalla menee hyvin, on tärkeää ymmärtää miksi.

Kampanjat sosiaalisessa mediassa

Perussisällön ja strategian jälkeen yrityksellä on mahdollisuus luoda kampanjoita eri sosiaalisessa mediassa maksua vastaan. On tärkeä ymmärtää, että erittäin hyvä sisältö, toimintasuunnitelma ja strategiat voivat säästää montakin euroa yrityksen rahoja. Kyseessä ovat perusasiat, mitkä pitää olla kunnossa ennen kuin kannattaa katsoa kampanjoiden perään, koska tulokset eivät ole samanlaiset.

Kampanjoiden avulla yritys houkuttelee karamellin tavoin uusia asiakkaita

  1. käymään nettisivuillaan,
  2. tutustumaan tuotteisiinsa,
  3. tarjoamaan tietyn tarjouksen avulla tuotteitaan.

Tarjoukset ja promootiot voivat tuoda kasvua myyntiin hetkellisesti, mutta mikäli perusasiat eivät ole kunnossa, ei asiakas vaivaudu ostamaan uudestaan, koska hän ensisijassa osti tuotteen koska se oli tarjouksessa. Syy oli siis edullinen hinta, eikä itse tuote.

Mikäli yritys haluaa panostaa verkkonäkyvyyteensä ja aloittaa toiminta sosiaalisessa mediassa on hyvä olla yhteydessä alan ekspertteihin ja pyytää heitä luomaan alustava toimintasuunnitelma, jotta asiat aloitettaisiin oikealla tavalla ensiaskelista lähtien.

Privacy Policy