Sosiaalisen median hyödyt

October 31, 2016 no comments

world-1264062_640-1Sosiaalinen media on monille yrittäjille yksi suuri asia mistä pitäisi pystyä ottamaan kaikki hyöty irti ja toisille taas sellainen asia, mistä ei juuri saa käytännön etuja ja on vielä suhteellisen hankala asia opeteltavaksi. Sosiaalinen media ilmestyi markkinoille hyvin nopealla tapaa ja on kasvattanut mainettaan yhtä hurjalla määrällä. Monille yrityksille sosiaalinen media on hyvinkin tärkeä ja toisille ei juuri lainkaan.

On saatavilla hyvinkin monen näköisiä raportteja sosiaalisen median hyödyistä yrityksille, heidän markkinoinnilleen ja siitä saavalle suoranaiselle hyödylle. Sosiaalinen media tarjoaa suuren potentiaalin sekä yrityksille että henkilökohtaiseen tarkoitukseen, siksi monet yritysmaailman ekspertit pitävätkin sosiaalisessa mediassa olemista hyvin tärkeänä osana yrityksen markkinointia.

Sosiaalinen media viestintä- ja markkinointikanaalina

Sosiaalinen media luo yrityksille välttämättömän tarpeen luoda sosiaalisen median strategian siitä mihin medioihin luodaan yrityksen profiili ja käytetään resursseja. Sosiaalinen media, oli se sitten Facebook, Twitter, Instagram tai mikä muu tahansa, luo eräällä tavalla yhden kanavan houkutella uusia asiakkaita ja luoda tietoutta yrityksen tuotteista.

Postausten eri sosiaalisessa mediassa pitäisi olla niin houkuttelevia, että mahdollinen uusi asiakas heti vierailisi yrityksen nettisivuilla. Tämä lisäisi sivuston trafiikkia, nostattaisi verkkosivua Googlen listoilla ja toisi mahdollisuuden asiakkaalle antaa tiedot itsestään, jotta yritys voisi olla esimerkiksi yhteydessä häneen, voisi lähettää lisätietoa jne.

Sosiaalinen media myös lujittaa asiakkaiden lojaalisuutta. Jos asiakas saa yhteyden yrityksen viestiin ja filosofiaan, on hän tavallaan ”koukussa” yrityksen tuotteisiin ja on varmasti hyvä ehdokas ns. kanta-asiakkaaksi. Joka kerta, kun yritys postaa tietoa tuotteistaan, uusista promootioista jne., he saavuttavat olemassa olevat asiakkaansa, vanhat asiakkaansa ja uusia asiakkaita ja voivat olla yhteydessä heihin kaikkiin. Sosiaalinen media myös antaa mahdollisuuden yrityksille käyttäytyä ihmisten lailla, mikä on erittäin tärkeää juuri siitä syystä, että ihmiset pitävät yhteistyön ja kaupan tekemisestä ihmisten kanssa, ei yritysten.

Sosiaalinen media yksityisellä tasolla

Niin sanotusti tavallisille ihmisille sosiaalinen media on uusi tapa olla yhteydessä perheen jäseniin, ystäviin tai muihin tuttuihin. Varsinkin eri maissa asuvat perheenjäsenet, voivat nähdä reaaliajassa mitä muut tekevät kuvien, videoiden ja tekstien muodossa.

Vanhaa tuttua, johon välit ovat katkenneet voi olla ihana saada uusi kontakti sosiaalisen median kautta ja muistella menneitä ja rupatella cybermaailmassa. LinkedInin tapainen sosiaaliverkosto auttaa ihmisiä verkostoitumaan ja saamaan hyödyllisiä lisäkontakteja, mitkä voivat milloin tahansa olla tarpeen, esimerkiksi uutta työpaikkaa etsiessä. Monille sosiaalinen media on ollut myös ponnahduslauta uuteen työhön ja oman työn julkitulemiseen. Sosiaalinen media on helppo, vaivaton ja halpa tapa aloittaa oman työn mainonta ja monelle ensimmäinen askel markkinoinnin maailmaan.

Sosiaalisen median hyödyt

Jos listaamme sosiaalisen median hyödyt, sekä yrityksille että tavallisille kansalaisille, tässä eräitä sellaisia:

  1. Postaukset eri sosiaalisessa mediassa kasvattaa verkkosivujen katsontamäärää, ns. webbitrafiikkia.
  2. Postaukset eri sosiaalisessa mediassa kasvattaa yrityksen verkkosivujen SEO:ta eli etsimiskoneiden, kuten Googlen, rankkausta tiettyjen avainsanojen kohdalla.
  3. Mikäli sosiaalinen media hoidetaan oikein, se kasvattaa yrityksen suhteita asiakkaiden ja muiden partnereiden keskuudessa.
  4. Sosiaalinen media voi auttaa sinua tulemaan tunnetuksi alallasi sekä tekemään sinusta johtajan tietyn asian suhteen.
  5. Sosiaalinen media auttaa yrityksiä kohdentamaan ja uudelleen kohdentamaan asiakaskuntansa.
  6. Sosiaalinen media auttaa saamaan huomiota ja luoda medianäkyvyyttä. Sosiaalinen media mahdollistaa kaikenlaisen kontaktin reaaliajassa.
  7. Sosiaalinen media mahdollistaa ongelmienratkaisun hetkessä, koska yritys saa tiedon ongelmasta hetkessä ja voi vastata siihen yhtä nopeasti.
  8. Sosiaalinen media auttaa vahvistamaan asiakassuhteita ja luomaan lojaaleja asiakkaita.
  9. Sosiaalinen media mahdollistaa oman työn markkinoinnin edullisesti ja ilman suuria tietomääriä markkinoinnista
  10. Sosiaalinen media on helppo, vaivaton ja halpa tapa luoda kontakteja ystävien, perheenjäsenten ja muiden tuttujen kesken.
Privacy Policy